Csillagösvény programok | Csillagösvény Ópusztaszer - Ópusztaszer

Csillagösvény Programok

Éjszakai labirintusozások időpontjai

A programokról részletesebben egy héttel az esemény előtt tájékozódjon Facebook és Instagram oldalunkon!

Csillagösvény Attila kertje
Csillagösvény Tanösvény

Sövénylabirintus-tanösvény

Falai 3,5 km hosszan kanyarognak és a legendás csodaszarvast formázzák. A Csillagösvény programok közül a leglátványosabb.

A helyes út megtalálásához – ami fahidakon is átvezet – többféle tematikájú magyar és angol nyelvű kérdéssorok nyújtanak segítséget. A barangolásban megfáradtak számára a labirintus közepén kilátó nyújt pihenési lehetőséget, nyáron pedig párakapuk segítenek hűsölni. Útvesztő vagy labirintus?

Attila kertje

Attila hun királyt a hagyomány szerint hármas (arany-ezüst-vas) koporsóba temették el a Tisza mentén. Talán éppen itt van a (sír)kertje?

Ha Attilával nem is találkoztok, járjátok be a labirintust, keressétek meg a rómaiak hagyatékát, végül találjátok meg a kijáratot.

Csillagösvény Attila kertje
Csillagösvény Népi játékok

Népi játékok

Kipróbálhatod a csirke-pofozó játékot, a mocsárjárást vagy éppen a hordó lovaglást. A kocsiversenyen nálunk az autók izomerővel működnek. Ha ezek után még marad energiád, “kötelező” játékunk a kötéllabirintus végigmászása.

Újdonságaink: kugli, turul- és tollaslabdapálya, kockaforgatós játékok (sudoku, memória, amőba, lóugrás)

Számháború pálya

Tökéletes helyszín erre a sportszerű izgalmas játékra. A játékosok két csapatra oszlanak, lehetőleg úgy, hogy a csapatok létszáma egyenlő legyen.

Ezután a homlokra kell helyezni a játék lényegét képező számozott táblákat és kezdődhet a játék.

Csillagösvény Számháború pálya
Csillagösvény Játszótér

Játszótér

Ökoparkunk közkedvelt játszótere kicsiknek és nagyoknak is kiváló szórakozási lehetőséget nyújt.

Kihasználva a víz erejét-kerekeket forgathatsz, a futószalagon homokot szállíthatsz, kipróbálhatod mennyire fejlett az egyensúlyérzéked.

Jurta

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba vezető útról is jól látható építményünk elsősorban csapatépítő tréningek, rendezvények helyszíne. A közepére egy főzésre és sütésre alkalmas búbos kemencét építettünk.

A jurta burkolata egy római kori palota labirintusának alaprajzát idézi, de néha a táncparkett szerepét is betölti. Óriás sakktáblánk és történelmi múltunkat idéző terepasztalunk is ide került.

Csillagösvény Jurta
Csillagösvény Logikai játékok

Logikai játékok

Szórakoztató és egyben gondolkodtató logikai játékok 0-99 éves korig. A szőnyegen te vagy a bábu, akinek meg kell találnia a megoldást!

További Csillagösvény programok

Nyereményjáték

Minden kedves látogatónk nyereményjátékban vehet részt, ha megfejti a labirintus rejtvényeit.

Éjszakai labirintus

Elég bátor, hogy kipróbálja? Találjon ki a labirintusból az éj leple alatt. Meghosszabbított nyitva tartással várjuk a bátor látogatókat. Pontos időpontok a nyitvatartás menüpontban és Facebook oldalunkon.

Csapatépítés

A szeri puszta közepén, nyugodt, elszigetelt környezetben, 2,5 hektáros területen, Budapesttől 90, Szegedtől 30 percnyi útra kínálunk egyedülálló csapatépítési lehetőséget a Csillagösvény programok által.

Kirándulások

Szeretettel várjuk az óvodás és iskolás csoportokat, felejthetetlen órákat tölthetnek el nálunk a gyermekek. Nagyszerű Csillagösvény programok várják nálunk!

A sövénylabirintusban az iskolások számára olyan kérdéseket állítottunk össze, melynek segítségével megismerhetik a környék élővilágát, történelmét, földrajzát, kultúráját.

 

Mindezt játékosan, érdekesen tálalva, a tanulás különlegesen formájának segítségével. A helyes válasz ugyanis a továbbvezető utat mutatja, míg a helytelen zsákutcába vezet. Az óvodások számára mesékkel kapcsolatos kérdéseket készítettünk.

 

A felnőtt csoportok, csapatépítő tréningek résztvevői számára grillezési, bográcsozási lehetőséget is kínálunk, és természetes számukra is összeállítottunk néhány érdekes kérdéssort. A népi játékok, a számháborúpálya és a logikai játékok minden korcsoport érdeklődésére számot tartanak.

hu_HUMagyar
Az Ön kosara
  • A kosara jelenleg üres.