Játékok

Sövénylabirintus-tanösvény

Falai 3,5 km hosszan kanyarognak és a legendás csodaszarvast formázzák. A helyes út megtalálásához – ami fahidakon is átvezet – többféle tematikájú magyar és angol nyelvű kérdéssorok nyújtanak segítséget. A barangolásban megfáradtak számára a labirintus közepén kilátó nyújt pihenési lehetőséget, nyáron pedig párakapuk segítenek hűsölni. Útvesztő vagy labirintus?

Bővebben...

Attila kertje

Attila hun királyt a hagyomány szerint hármas (arany-ezüst-vas) koporsóba temették el a Tisza mentén. Talán éppen itt van a (sír)kertje?

Ha Attilával nem is találkoztok, járjátok be a labirintust, keressétek meg a rómaiak hagyatékát, végül találjátok meg a kijáratot.

Bővebben

Népi játékok

Kipróbálhatod a csirke-pofozó játékot, a mocsárjárást vagy éppen a hordó lovaglást. A kocsiversenyen nálunk az autók izomerővel működnek. Ha ezek után még marad energiád, “kötelező” játékunk a kötéllabirintus végigmászása.

Újdonságaink: kugli, turul- és tollaslabdapálya, kockaforgatós játékok (sudoku, memória, amőba, lóugrás)

Számháború pálya

Tökéletes helyszín erre a sportszerű izgalmas játékra. A játékosok két csapatra oszlanak, lehetőleg úgy, hogy a csapatok létszáma egyenlő legyen.

Ezután a homlokra kell helyezni a játék lényegét képező számozott táblákat és kezdődhet a játék.

Játékszabály letöltés

Játszótér

Ökoparkunk közkedvelt játszótere kicsiknek és nagyoknak is kiváló szórakozási lehetőséget nyújt. Kihasználva a víz erejét-kerekeket forgathatsz, a futószalagon homokot szállíthatsz, kipróbálhatod mennyire fejlett az egyensúlyérzéked.

Jurta

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba vezető útról is jól látható építményünk elsősorban csapatépítő tréningek, rendezvények helyszíne. A közepére egy főzésre és sütésre alkalmas búbos kemencét építettünk.

A jurta burkolata egy római kori palota labirintusának alaprajzát idézi, de néha a táncparkett szerepét is betölti.

Óriás sakktáblánk és történelmi múltunkat idéző terepasztalunk is ide került.

Logikai játékok

Szórakoztató és egyben gondolkodtató logikai játékok 0-99 éves korig. A szőnyegen te vagy a bábu, akinek meg kell találnia a megoldást!

Nyereményjáték

Minden kedves látogatónk nyereményjátékban vehet részt, ha megfejti a labirintus rejtvényeit.

Éjszakai labirintus

Bátor vagy? Találj ki a labirintusból az éj leple alatt. Meghosszabbított nyitva tartással várjuk a bátor látogatókat. Pontos időpontok a nyitva tartásnál.

Csapatépítés

A szeri puszta közepén, nyugodt, elszigetelt környezetben, 2,5 hektáros területen, Budapesttől 90, Szegedtől 30 percnyi útra kínálunk egyedülálló csapatépítési lehetőséget.

Bővebb információ

Kirándulások

Szeretettel várjuk az óvodás és iskolás csoportokat, felejthetetlen órákat tölthetnek el nálunk a gyermekek. A sövénylabirintusban az iskolások számára olyan kérdéseket állítottunk össze, melynek segítségével megismerhetik a környék élővilágát, történelmét, földrajzát, kultúráját.

Mindezt játékosan, érdekesen tálalva, a tanulás különlegesen formájának segítségével. A helyes válasz ugyanis a továbbvezető utat mutatja, míg a helytelen zsákutcába vezet. Az óvodások számára mesékkel kapcsolatos kérdéseket készítettünk.

A felnőtt csoportok, csapatépítő tréningek résztvevői számára grillezési, bográcsozási lehetőséget is kínálunk, és természetes számukra is összeállítottunk néhány érdekes kérdéssort. A népi játékok, a számháborúpálya és a logikai játékok minden korcsoport érdeklődésére számot tartanak.