fbpx

Sövénylabirintus-tanösvény

A Csillagösvény legnagyobb attrakciója a másfél hektáron, 35.000 tő fagyalból “épült” sövénylabirintus, amely ma már 2 méteres magasságával, 3,5 km hosszúságával 45-60 perces feledhetetlen élményt nyújt családoknak, baráti társaságoknak, óvodai és iskolai csoportoknak, de munkahelyi csapatoknak is.

Tematikus labirintus

Próbáld ki legnagyobb útvesztőnket, amely Magyarországon, sőt Európában is egyedülálló öltet alapján valósult meg! Dönts jól a 13 útelágazásban, és a helyes irányt választva juss ki a labirintusból! Minden útelágazásban tematikus segítséget adunk, ez a labirintusunk igazi kuriózuma. Különböző témákban biztosítunk furfangos kérdéseket, ahol a jó válasz a jó irányba viszi a kérdésre válaszolót. A magyar és angol nyelvű kérdések már óvodás kortól segítik a lelkes kirándulókat, akik kiválaszthatják többek között a mesék, állatok, növények, retro világ, történelmi stb. témák közül a hozzájuk legközelebb állót. Ha valaki rosszul választ, akkor sem kell aggódnia, útvesztőnkben a 2011-es nyitás óta még senki sem maradt benn! A rossz válasz zsákutcába visz, ahonnan visszafordulva tovább haladhatunk a jó irányba, immár a jó válasz ismeretében.

Különleges élmény a család minden tagjának

A labirintus célja nem a verseny, így nem az nyer, aki előbb ér ki a sövényből! A közös tanulás, beszélgetések, agyunk ritkán használt részeinek dolgoztatása, a majd’ 1 órás séta a friss levegőn az, amihez szeretnénk helyet biztosítani a hozzánk látogatóknak. Az útelágazások kérdéseit papír alapon biztosítjuk, ezzel is segítve, hogy a Csillagösvényre érkezők erre a szűk órára maguk mögött tudják hagyni a digitális világ rohanó tempóját és elvárásait. A zárt, örökzöld sövénykerítést 6 darab, fából készült híd szeli át, amelyek alatt és fölött is vihet a kíváncsi labirintusozók útja.

Labirintus madártávlatból

Ha fentről nézzük, a legtöbb labirintus valamilyen formát rajzol ki. A mi labirintusunk azt a csodaszarvast mintázza, amely a legenda szerint elvezette Nimród fiait, Hunort és Magort egy új földre, ahol aztán letelepedtek. Ópusztaszeren, a magyarság szempontjából különös jelentőséggel bíró településen, ez a választásunk magától értetődő volt.

A barangolásban megfáradtak számára a labirintus közepén kilátó nyújt pihenési lehetőséget, nyáron pedig párakapuk segítenek hűsölni, így nagy melegben is várjuk kalandvágyó látogatóinkat. Labirintusunkba menekülő útvonalat is építettünk be, a terület felezővonalában kapukat találnak a kirándulók, így ha sürgősen szeretnék megszakítani labirintusozásukat, egyszerűen megtehetik.

Éld át többször is az élményt!

A tematikus útbaigazítások miatt a labirintus rajongók akár többször is átélhetik a sövénylabirintusunk nyújtotta élményeket, hiszen új témát és kérdéseket választva, újra és újra próbára tehetik magukat. Ha pedig ez sem lenne elég, minden útbaigazító kérdéssor mellett hazavihető feladatokat is találnak látogatóink! A megfejtéseket beküldőket ajándékkal jutalmazzuk.

A sövénylabirintus életkortól függetlenül látogatható. A fa hidak miatt babakocsi helyett valamilyen hordozó eszköz használatát javasoljuk a legkisebbeknek.

Mit találsz nálunk?

Sövénylabirintus-tanösvény

3,5 km hosszúságban kanyargó, tematikus sövénylabirintus, amely feledhetetlen élményt nyújt.

--» bővebb információk «--

Attila kertje

Attila kertje egy átlátszó labirintus, amely egy honfoglalás kori övcsat mintája alapján készült.

--» bővebb információk «--

Három elem játszótér

Egyedülálló játszótér, ahol földdel, vízzel és levegőben élvezhetik a szabad játék örömét a gyermekek.

--» bővebb információk «--

Turul fészek

Különleges, 8 méter magas, mezítlábas kilátó, ahová mászva kell feljutni, és gurulva lehet leérkezni.

--» bővebb információk «--

Népi játékok

Hagyományőrző és modern ihletésű, természetes anyagokból készült ügyességi játékok szabadtéren.

--» bővebb információk «--

Jurta

300 nm-es, fa és nád felhasználásával épült rendezvényhelyszín esküvőknek, csapatépítőknek.

--» bővebb információk «--

Logikai játékok

6 perces, mini labirintusok az agytorna kedvelőinek. Csapatban vagy egyedül is kihívást jelentenek!

--» bővebb információk «--

Számháború pálya

Precízen megtervezett, 2000 nm-es terep, ahol mindkét csapat egyenlő esélyekkel indul a küzdelemben.

--» bővebb információk «--

Éjszakai labirintusozások

Megismételhetetlen alkalmak, amikor a sövényben csak a hold fénye segít a kiút megtalálásában.

--» bővebb információk «--