fbpx

Osztálykirándulás / óvodás és iskolás csoportok

A Csillagösvény már a legfiatalabb korosztálynak is kiváló egész napos szórakozást, játékos tanulást, különleges kalandokat kínál, az iskolás korosztálynak pedig igazi közösségi élményt is nyújt. Az Európa-rekorder hosszúságú sövénylabirintusból kijutásban már a legkisebbek is segítséget kapnak mesékről, állatokról, növényekről szóló furfangos kérdések formájában, a nagyobbak pedig az iskolában megszerzett tudásukat kamatoztathatják más terepen, például a történelmi témájú segítő kérdéseknél. Két óriáslabirintusunk mellett 32-féle más játék is megtalálható a Csillagösvényen, ezek kipróbálása több órás különleges élményre ad lehetőséget a szabad ég alatt. Emellett az 1 hektáros szabad zöld területen lehetőség van focizni, tollasozni, és féktelenül szaladgálni is.

Milyen egy jó osztálykirándulás / óvodai kirándulás?

Az iskolai és óvodai kirándulások célja mindig kettős: a közösség más környezetbe helyezése segíti a gyerekek közötti kapcsolatok kialakulását, fejlődését, közös élmények gyűjtését, de nem elhanyagolható szempont a tudás tantermen kívüli átadása sem. Egy jó kiránduláson a gyerekek észrevétlenül szereznek új ismeretek a világról, egymásról és önmagukról, miközben olyan élményeket gyűjtenek, amelyekre örömmel tudnak évek múltán is visszaemlékezni.

Programlehetőségek

A Csillagösvény szabadtéri programjai esős időben is élvezhetőek, csupán megfelelő öltözékkel kell készülni, de 300 nm-es fedett jurtánkba hirtelen érkező nagy eső esetén is be lehet húzódni, és ott eltölteni a nap egy részét az óriás sakk, padló-labirintus, történelmi témájú terepasztalok társaságában.

Az óriás sövénylabirintus körülbelül egy órás programot kínál, amelyben sétálva, kacifántos kérdésekre válaszolva fejleszthetik tájékozódási, gondolkodási képességeiket a gyerekek, miközben a monotónia-tűrésük és türelmük is észrevétlenül fejlődik. Rohanó világunkban, ahol jellemzően mindent azonnal megkapunk, ezekre nagy szükség van.

Az Attila kertje nevet viselő, kerítéselemekből épült klasszikus útvesztőnkben nincsenek segítő kérdések, itt a tájékozódási képességükre kell hagyatkozniuk a labirintusozóknak, ezért ezt az élményelemet iskolás csoportoknak kifejezetten ajánljuk.

A Turul fészek névre keresztelt hálós kilátónk, és a mellette felállított három óriás trambulin kiváló és biztonságos lehetőséget biztosít az összegyűlt energia és feszültség kiadására, ahogy a 2000 nm-es számháború pálya, és a Csillagösvény hatalmas füves területe, ahol sorversenyek is lebonyolíthatók.

Logikai és népi játékaink megoldásához észre, erőre és ügyességre is szükség van, ezek között minden korosztály megtalálja a neki megfelelő időtöltést. A hagyományőrző, természetes anyagokból készült játékok már az óvodás korosztály számára is élvezhetőek, a legnagyobb iskolások pedig a 6-perces-labirintusokban tehetik próbára gondolkodásukat.
Három elem játszóterünk a szabad játék tökéletes színtere, ahol a kötött programok után homokkal, vízzel dolgozva kerülhetnek közel a gyerekek a természethez, eközben észrevétlenül használva a fizika törvényeit. Óriás egyensúlyozó pályánk a nagyobbaknak nyújt lehetőséget a levegőben közlekedésre, testük minden porcikájának igénybe vételével.

Ökoparkunkban természetesen találhatóak mellékhelyiségek, büfé és szuvenír vásárlási lehetőség is van.

Kapcsolat

A Csillagösvény Ópusztaszeren, a Nemzeti Történeti Emlékpark szomszédságában található. Autóval, kerékpárral, busszal, vonattal is könnyen megközelíthető.

Információ és csoportok bejelentkezése

Cégvezető

12 + 4 =

Mit találsz nálunk?

Sövénylabirintus-tanösvény

3,5 km hosszúságban kanyargó, tematikus sövénylabirintus, amely feledhetetlen élményt nyújt.

--» bővebb információk «--

Attila kertje

Attila kertje egy átlátszó labirintus, amely egy honfoglalás kori övcsat mintája alapján készült.

--» bővebb információk «--

Három elem játszótér

Egyedülálló játszótér, ahol földdel, vízzel és levegőben élvezhetik a szabad játék örömét a gyermekek.

--» bővebb információk «--

Turul fészek

Különleges, 8 méter magas, mezítlábas kilátó, ahová mászva kell feljutni, és gurulva lehet leérkezni.

--» bővebb információk «--

Népi játékok

Hagyományőrző és modern ihletésű, természetes anyagokból készült ügyességi játékok szabadtéren.

--» bővebb információk «--

Jurta

300 nm-es, fa és nád felhasználásával épült rendezvényhelyszín esküvőknek, csapatépítőknek.

--» bővebb információk «--

Logikai játékok

6 perces, mini labirintusok az agytorna kedvelőinek. Csapatban vagy egyedül is kihívást jelentenek!

--» bővebb információk «--

Számháború pálya

Precízen megtervezett, 2000 nm-es terep, ahol mindkét csapat egyenlő esélyekkel indul a küzdelemben.

--» bővebb információk «--

Éjszakai labirintusozások

Megismételhetetlen alkalmak, amikor a sövényben csak a hold fénye segít a kiút megtalálásában.

--» bővebb információk «--